Gladstucen of gladpleisteren is de passende techniek voor u, wanneer u graag een strak en glad eindresultaat wilt. Met het gladstucen/gladpleisteren kunnen wij iedere muur en elk plafond perfect egaal maken.

Met gladpleister- of stucwerk) wordt bedoeld: het vlak en strak maken van bestaande wanden en/of plafonds door middel van een dunne laag gipsmortel. Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 millimeter.

Er zijn verschillen in de soorten glad stucwerk, wat zich al snel uit in de prijs.

Een dunne laag, welke wel glad is en uitstekend te gebruiken is om te behangen, is een stuk goedkoper dan een dikkere laag, die uitgerijd is en dus waterpas en vlak is.

Glad stuc- of pleisterwerk moet als het droog is, altijd gesausd worden met een goede latex, dit om de egale strakke afwerking te krijgen die u wenst. Maar alvorens het te sauzen, dient het licht opgeschuurd te worden met een schuurblokje en te worden voorgestreken met een speciale primer. Na het sauzen is het dan beter bestand tegen stoten en wordt waterafstotend, dus afneembaar. Indien u behang of een sierpleister als afwerking wenst, hoeven de wanden niet gesausd worden. Wij kunnen indien u dit wilt, de gladgestucte muren vakkundig voor u sauzen in een kleur die u wenst.

Over praktisch elke ondergrond kan worden gepleisterd, echter direct over hout en metaal kan dit niet. Hier zullen altijd gips- of stucplaten overheen gezet moeten worden.

Voordat de ondergrond gepleisterd kan worden, word het in de meeste gevallen eerst voorgestreken.  Over gipsplaten en eventuele scheuren, wordt gaasband aangebracht.

Stucplaten zijn een goede ondergrond voor glad stucwerk omdat hier kleine gaatjes in zitten waar het gips in gaat zitten, zodat het een prima hechting krijgt.

Gladpleisterwerk wordt voornamelijk toegepast als de oude stuclaag vergaan is en niet meer te behangen of te sausen is.